2016. február 14., vasárnap

Roppanós-krémes brownie


Hozzávalók

    Hozzávalók:
    10 dkg vaj
    25 dkg étcsokoládé
    4 tojás
    20-30 dkg cukor
    14 dkg liszt



Elkészítés

    A csokit összetöröm, és a felkockázott vajjal együtt egy tálkába teszem. Forró vízzel teli nagyobb tálba teszem, és időt adok neki, hadd olvadozzon, néha megkavarom. Ezzel a módszerrel biztosan nem ég meg a csoki, ami pl. mikróban vagy gyöngyöző víz fölött könnyen megtörténhet a túlhevülés miatt. Egy dologra érdemes még odafigyelni: víz ne kerüljön az olvadozó csokoládéba, összeugorhat tőle.

    A tojásokat a cukorral elektromos habverővel jó habosra keverem, majd a kihűlt csokihoz kavarom. Végezetül a lisztet is beleszitálom, s hozzákeverem, majd a tésztát egy kisebb, olajjal vagy vajjal kikent tepsibe öntöm.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percet sütöm. Figyelem: a sütési időt szigorúan be kell tartani!!! Természetesen sütő és sütő más lehet, ki kell tehát tapasztalni, de a brownie ellen elkövethető legnagyobb bűn a túlsütés, és itt 1-2 perc is számít. Akkor jó, ha a teteje már kezd megkérgesedni, de belül, ha megnyomjuk, még teljesen puha - vagyis akkor jó, amikor úgy néz ki, mintha még épp nem lenne jó. :)

Brownie liszt nélkül recept
Csokis-diós brownie (liszt nélkül)   

Tejberizs

15dkg rizs 2dl víz 5dkg vaj 5dl tej 1csip só 1csom vaníliás cukor 3ek cukor A tálaláshoz: kakaópor, fahéj, csokoládé, lekvár ELKÉSZÍ...