2016. október 9., vasárnap

Madártej

Hozzávalók: 2 liter tej, 4 tojás, 15 dk cukor, 3 vanília, 1 kávéskanál liszt (lehet egy picit több)

A tojások fehérjét 3 nagykanál cukorral kemény habbá verjük.
3 literes fazékba vizet forralok, és csendesen fövő vízbe vizes kanálla a felvert habból tojásnyi galuskákat főzök - felnő. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk, a másik felét fél percig főzzük. Szűrőlapáttal kiszedjük egy szitára, hogy a víz lecsepegjen.

Elkészítjük a vaníliamártást a megmaradt cukorral, a tojássárga, vanília és a liszt hozzáadásával. Tojássárgát felverem, kicsit tejet öntök hozzá, majd a lisztet és cukrot csomómentesen hozzákavarom - ezt hideg tejjel. A többi tejet forralom, és majd beleöntöm a tojássárgás masszát, és kavargatom.


Tejberizs

15dkg rizs 2dl víz 5dkg vaj 5dl tej 1csip só 1csom vaníliás cukor 3ek cukor A tálaláshoz: kakaópor, fahéj, csokoládé, lekvár ELKÉSZÍ...