Madártej
Hozzávalók: 2 liter tej, 4 tojás, 15 dk cukor, 3 vanília, 1 kávéskanál liszt (lehet egy picit több)
A tojások fehérjét 3 nagykanál cukorral kemény habbá verjük.
3 literes fazékba vizet forralok, és csendesen fövő vízbe vizes kanálla a felvert habból tojásnyi galuskákat főzök - felnő. Ha jól felemelkedett a hab, megfordítjuk, a másik felét fél percig főzzük. Szűrőlapáttal kiszedjük egy szitára, hogy a víz lecsepegjen.
Elkészítjük a vaníliamártást a megmaradt cukorral, a tojássárga, vanília és a liszt hozzáadásával. Tojássárgát felverem, kicsit tejet öntök hozzá, majd a lisztet és cukrot csomómentesen hozzákavarom - ezt hideg tejjel. A többi tejet forralom, és majd beleöntöm a tojássárgás masszát, és kavargatom.